Donada la situació de confinament que no ens permet desenvolupar els projectes educatius de forma presencial, hem decidit continuar amb el projecte  “Tots els dies haurien de ser el dia Internacional de la dona” amb una nova iniciativa, la “Biblioteca d’escriptores”. Aquesta biblioteca estarà formada per llibres escrits per dones de tots els gèneres literaris i per a totes les edats. La intenció és posar en relleu el paper  destacat que han tingut les dones en la literatura, reconegut  i a vegades no tan conegut, i alhora fomentar la lectura.

Per aconseguir crear la biblioteca farem diferents accions:

  • Revisarem tots els llibres de la biblioteca de Centre d’Estudis Roca, cercant llibres escrits per dones.
  • Demanarem a les editorials donacions de llibres escrits per dones.
  • Demanarem a tota la comunitat educativa (familiars, alumnat, professorat i personal no docent) donacions de llibres escrits per dones.
  • També farem accions adreçades a altres entitats amb les que hi col·laborem.

Per portar a terme aquestes accions iniciem una campanya d’informació que comença pels equips directius, equips docents , AFA i AMPA de les tres escoles.

Continuem informant a totes les famílies i alumnes que formen part de les comunitats educatives del Grup Escolar Roca.

La intenció és que quan tornem a les escoles puguem recollir els llibres, classificar-los i un cop enregistrats començar el servei de préstec de llibres a la comunitat educativa.

Per dur a terme aquest servei durant el curs comptarem amb alguns alumnes beneficiaris de les beques en serveis escolars de la Fundació: Beca per l’alumnat amb dificultats econòmiques  i majors d’edat.

Què podem fer?                                                                                                                  

A vegades a casa no se sap què fer amb tants llibres, s’hi acumulen i no sabem on col·locar-los. Els podem donar una segona oportunitat amb aquests projecte. Revisem els llibres que tenim a casa i, si que creiem que la iniciativa és interessant, podem col·locar-los en una bossa i quan tornem a l’escola  portar-los (ja indicarem els dies i el lloc). Amb les vostres donacions i les de la resta de membres de la comunitat educativa i entitats externes farem possible  la “Biblioteca d’escriptores”. Quan la tinguem organitzada començarà el servei de préstec de llibres.

Si alguna cosa hem après durant aquests dies de confinament  és que junts podem aconseguir moltes coses si ens ho proposem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. aria-required='true'

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.